Ervaringen

Via mijn rechtsbijstandverzekering is mij mevr. Siebenga van RAAD advocaten toegewezen.
Vanaf het begin is dit een prettige samenwerking geweest en het heeft geleid tot een goed resultaat.
Bedankt! A.H.

Tijdens een proces van scheiding ben ik bijgestaan door mevrouw Hellinga. Dit deed ze op een respectvolle wijze. Haar rustige en vriendelijke manier van communiceren, het vertrouwen en het scheppen van overzicht in het hele proces heb ik als heel fijn ervaren! Ze was zowel oprecht persoonlijk betrokken als kundig en helder in de communicatie. Als ik het even niet meer wist, luisterde ze, nam ze de tijd en zette ze de mogelijkheden uiteen, zonder iets op te dringen. Het was precies wat ik nodig had. Het heeft me een stuk rust gegeven in het hele proces en de afronding ervan.

Bijgestaan door Jacquelien Siebenga. Zeer tevreden met de gang van zaken. Duidelijke communicatie en steeds op de hoogte gehouden van het verloop van de zaak.
Zeker aan te raden!

Mevrouw J.C.E. (Jacquelien) Siebenga-Moggré werd 1 week voor een tegen ons aangespannen kort geding aan ons toegewezen door onze rechtsbijstandverzekering. 

Er was al veel vooraf gegaan aan het kort geding waardoor er veel papierwerk was.

Mevrouw Siebenga heeft een prettige, heldere en doeltreffende wijze van communiceren, waardoor ze zich niet alleen snel en juist inzicht verschafte in onze zaak, maar ook in staat was om dit zeer overzichtelijk te presenteren aan de rechter.

In een strijd aangegaan door een toch wat intimiderende wederpartij voelden wij ons door haar gesteund en gesterkt. Ze stond er echt voor ons en was onze rots in de branding.

Mevrouw Siebenga trok een conclusie tijdens onze voorbespreking en baseerde daarop haar verweer. Ook adviseerde zij ons op welke wijze wij ons het beste konden opstellen.

Mevrouw Siebenga bracht het verweer rustig, overzichtelijk en kort doch uitgebreid genoeg om de gang van zaken te schetsen en straalde senioriteit en integriteit uit.

Nog voor de uitspraak hebben we haar bedankt voor haar inspanningen en stabiliteit in deze voor ons roerige tijd. Ze had het in mijn ogen niet beter kunnen doen. De rechter heeft in grote lijnen haar verweer gevolgd en wij waren blij met deze uitkomst. Ik zou mevrouw Siebenga zeker aanbevelen aan anderen.

Toen ik een zaak moest starten tegen mijn ex omtrent de woning die wij samen hadden (die hij niet uit wou voor mij en zijn zoontje), heb ik contact gelegd met Tina Westerhof-Dijkstra. Zij was bij mijn moeder bekend en mijn moeder was zeer over mevrouw Westerhof-Dijkstra te spreken. Dus ondanks dat ik in Doetinchem woon, heb ik gekozen voor een advocaat in Zwolle.

De zaak van het huis hebben wij samen gewonnen en we dachten dat we het hiermee hadden gehad, tot er een brief op de mat lag van ex. Hij had nooit omgekeken naar zijn zoon en begon ineens een rechtszaak voor omgang. Hierop hebben wij een verzoek ingediend voor eenzijdig gezag en omgang onder toezicht. Dit was een lange strijd waarbij de raad voor de kinderbescherming een onderzoek heeft gedaan naar vader. De dag van de zitting was vader niet aanwezig om te strijden voor zijn kind. En vandaag, vandaag hebben we eindelijk te horen gekregen dat ik het gezag alleen heb en dat omgang voor vader is afgewezen.

Tina, zonder jou was dit niet gelukt! We hebben enorm geknokt, maar we hebben gewonnen! Nog nooit hebben mijn moeder of ik een zaak met jou verloren! En mocht ik in de toekomst ooit nog een advocaat nodig hebben, kom ik graag weer bij jou! Want wat een goede advocate ben jij zeg. Je luistert goed, bespreekt alles en hebt altijd tijd om dingen toe te lichten.

Enorm bedankt voor alles! Mede door jou kan ik met mijn gezin in rust en geluk verder leven!

In het eerste telefoongesprek dat ik met Robert Broeksema had, kreeg ik gelijk het gevoel: dit is iemand die van wanten weet. Hij stelde een paar korte vragen en vertelde me direct duidelijk wat ik wel en niet moest doen. Ik dacht: dit is iemand die weet waar hij het over heeft en die voor me wil vechten.

En dat is gebleken. Het dossier was enorm dik, maar daar wisten hij en zijn team wel raad mee. Hij hield het overzicht, wist waar de hiaten zaten en vertelde mij precies wat ik daaraan moest doen. Hij wilde echt het naadje van de kous weten om goed beslagen ten ijs te komen. Dat heb ik bij andere advocaten wel anders gezien.

Inhoudelijk zat hij er dus bovenop, maar de sfeer was eigenlijk heel relaxed. Dat vond ik ook belangrijk. Zo’n zaak is niet leuk, en het helpt absoluut als je advocaat de spanning uit de lucht haalt.

Op de zitting wist hij precies wat de knelpunten waren en had hij overal een weerwoord op. En hij was daar bij het gerechtshof net zo duidelijk en rechtstreeks als in het eerste telefoongesprek. Geen lange verhalen, maar to the point. Dat moet je ook hebben. Anders kunnen de rechters er denk ik ook geen touw aan vastknopen. Dat las ik ook terug in de uitspraak. De argumenten van Robert waren goed overgekomen en zijn ook overgenomen. En daar gaat het uiteindelijk om!

In een voor mij moeizame en verdrietige periode van een scheiding met kinderen heb ik mw. Siebenga als erg prettig ervaren. Ik vind haar een betrokken advocaat. Tijdens de besprekingen voelde ik me op mijn gemak. Ik hoefde me niet in te houden, ze luisterde naar mijn ideeën en vragen en gaf mij heldere adviezen en tips. Ook voor de zittingen heeft ze me goed voorbereid en daardoor werd de spanning wel wat minder.

Mw. Siebenga deed er alles aan om mijn belangen goed voor het voetlicht te brengen. Dat merkte ik in wat ze schreef aan de tegenpartij en aan de rechtbank, en op de zittingen kwam dat helemaal duidelijk naar voren. Ze had steeds gelijk weerwoord en de manier waarop ze sprak was heel overtuigend. Daardoor voelde ik me gehoord en serieus genomen, maar – en daar ging het natuurlijk om - het had ook resultaat!

Mocht het zo zijn dat ik weer hulp nodig heb van een advocaat, dan kom ik zeker weer terug bij mw. Siebenga.

Ten einde RAAD

RAAD advocaten verzorgt voor ons al jaren de incasso's van onwillige debiteuren. Als accountantskantoor hebben we doorgaans een goede band met onze cliënten. Een nadeel daarvan is dat in sommige gevallen de factuur voor onze dienstverlening laat betaald wordt. We managen dat intern zoveel mogelijk – er ligt immers meestal een vertrouwensrelatie - maar soms zijn we (figuurlijk gesproken) teneinde raad !

Dan is het erg prettig om RAAD in te schakelen en te ervaren dat zij zeer voortvarend te werk gaan en dat zij professioneel en zo nodig hard het incassotraject ten uitvoer brengen. Met vaak opmerkelijk snelle resultaten !

Daarnaast ervaar ik – als allround MKB-adviseur - dat RAAD ons 'met raad én daad' terzijde staat. Met regelmaat hebben wij met één van de advocaten een sparring moment, omdat er juridisch gezien richting bepaald moet worden. De professionele voortvarendheid van Sybe de Vries, maar ook die van arbeidsrechtspecialist Jacquelien Siebenga waarderen wij bijzonder !

www.krcvanelderen.nl

Er zijn situaties dat je een advocaat nodig hebt. Zo ook in onze situatie. Een scheiding met alle zaken die daar bij komen is al geen pretje. Maar wanneer je dan in rechtszaken belandt en je door de bomen het bos niet meer kan zien ... ga dan maar eens een goede advocaat zoeken, bij wie je je ook prettig voelt.

Via een kennis kregen we de naam van mr Hellinga. We hadden goede hoop dat dit een uitstekende advocaat moest zijn, aangezien onze kennis via een rechter mevrouw Hellinga als zeer bekwaam advocaat doorgaf.

En dat is gelukkig zo gebleken! Vele zittingen, vele gecompliceerde zaken: mevrouw Hellinga heeft ons er doorheen gesleept. Meedenken, accuraat reageren, bijstaan in zittingen (ook als mens), van een twintigtal rapporten een ijzersterk verweer maken, je terugfluiten bij emoties en aangeven dat het om feiten gaat ... het zijn slechts een paar kleine kenmerken zoals wij mevrouw Hellinga meegemaakt hebben.

En uiteraard speelt ook in ons enthousiasme mee, dat elke zaak (en dat zijn er een aantal geweest) positief is geëindigd in ons voordeel. We hopen het niet. Maar wanneer we weer bijgestaan moeten worden, is mr Hellinga de eerste die we bellen!

Robert Broeksema heeft mijn zaak behandeld. Er zijn veel vrouwelijke familierechtadvocaten en ik heb bewust gekozen voor een man. En daar ben ik blij mee.

Ik had al enige tijd geen contact meer gehad met ons kind vanwege een vervelende scheiding. Aangezien ik zelf niet wist hoe ik dit aan moest pakken, heeft Robert mij geholpen om zo snel mogelijk om de tafel te gaan zitten om dit te bespreken met beide partijen en hun advocaten. Ondanks de grote hectiek waar ik in zat, bleef hij rustig, en dat verwacht ik ook van mijn advocaat.

Het viergesprek dat we hadden, was heel intensief, maar Robert gaf de voorzet en nam eigenlijk beide partijen bij de hand om mijn doel te bereiken: contact met ons kind. Dat deed hij onder meer door tijdens het gesprek ook mee te denken met wat acceptabel zou zijn voor de tegenpartij. En zo kom je tot een oplossing.

Voor mij was het natuurlijk belangrijk dat Robert heel helder is over de juridische kant. Hij gaf mij duidelijk aan waar ik recht op had en hij gaf mij daardoor ook perspectief. Waar sta je juridisch en wat is praktisch, dat wil je weten. Uiteindelijk gaat het erom dat ons kind niet onnodig de dupe wordt van ons meningsverschil.

Bij deze nogmaals mijn hartelijke dank voor iets wat onbetaalbaar is, herstel in de relatie met ons kind.

Er zijn veel vooroordelen over advocaten en ook over advocaten die zaken doen op toevoeging. Bijvoorbeeld dat ze eigenlijk geen tijd voor je hebben, dat ze je nooit terugbellen, dat ze zich niet goed verdiepen in je zaak ... Bij u (mr Hellinga) heb ik juist het tegenovergestelde ervaren. U bent snel met reageren, snel met dingen doorsturen en u laat de zaken niet op hun beloop. Ook de vervanging op jullie kantoor is goed en wordt snel geregeld.

In mijn zaak was het voor mij belangrijk dat iedere keer opnieuw de druk weg viel. Dat kwam niet doordat u zei dat u voor mij de hele zaak prima zou gaan oplossen. Dat zei u namelijk niet. U hebt nooit valse verwachtingen gewekt. U gaf duidelijk aan: dit kunnen we doen en dat kunnen we niet doen. En ik wist precies hoe de zaken ervoor stonden. U stond naast me, rustig en ook met humor, want soms is het goed om de dingen een beetje te relativeren.

Bij de zitting straalde u rust uit. Dat was al toen u aan kwam in de hal voor de zittingszaal. U was kalm, gaf nog een paar duidelijke instructies, maakte nog een luchtige opmerking, en ik voelde de spanning wegvloeien. Er was iemand met mij meegekomen die de zitting vanaf de publieke tribune volgde, en zij vertelde mij later dat zij letterlijk kon zien hoe de rust en het respect waarmee u optrad, een positief effect had op mij en op de zaak.

Ik vind dat ik veel geluk heb gehad met u als advocaat. Ik heb mij enorm gesteund gevoeld met u aan mijn zijde. Nu heb ik van dichtbij kunnen zien hoe het moet en ik mag alleen maar hopen dat ik mijn toga straks met net zoveel flair draag als u.

"We hebben professionele juridische begeleiding gevonden bij RAAD advocaten. Onze advocaat is mr. S.J. de Vries. We vinden hem open en positief. In de gesprekken die we met hem voeren over allerlei juridische zaken met betrekking tot onze bedrijfsvoering, vindt er altijd een plezierige en constructieve wisselwerking plaats. Hij geeft ons niet het gevoel dat hij overal boven staat. Hij staat naast ons. Een echte partner in business!

Tegelijkertijd neemt hij ons als vanzelf mee in zijn lijn van denken. Hij brengt zijn mening zo goed voor het voetlicht, dat het overtuigt. Dat hij overtuigend overkomt, dat merken wij zelf, maar dat merken ook anderen met wie we – samen met onze advocaat – om de tafel zitten. Dat komt ook omdat hij de tijd neemt om zijn standpunt uit te leggen. Daar komt dan ook veel kennis en ervaring bij kijken, en dat geeft vertrouwen.

We moeten in ons bedrijf soms keuzes maken. Dat zijn onze keuzes, maar we hebben veel baat bij de adviezen van onze advocaat. Hij zal er ook niet omheen draaien als er negatieve kanten zitten aan de keuzes die we hebben gemaakt of moeten maken. Kortom, hij geeft ons duidelijk aan wat onze juridische mogelijkheden en onmogelijkheden zijn.

We bevelen daarom RAAD advocaten en onze advocaat van harte aan.

http://www.logtmeijer.com

  

Soms heb je in je leven rechtsbijstand nodig omdat er een geschil is ontstaan wat je zelf niet meer op kunt lossen.

Het eerste contact met Raad advocaten was telefonisch. Ik vond het eigenlijk wel eng. Een advocaat inschakelen is geen dagelijkse kost voor mij, maar toen een rustige en vriendelijke stem de telefoon opnam was dit gevoel al snel verdwenen.

Het geschil wat ik had hield mij behoorlijk in de greep en beheerste op dat moment ook wel mijn leven. Bij de advocaat heb ik mijn verhaal gedaan. Veel heb ik haar verteld. Omdat m'n hoofd vol zat ging het verhaal van de hak op de tak, maar zij luisterde heel goed en kon er wel volgorde in aanbrengen. Daarna viel er een pak van m'n hart. Zij begreep mij, zij ging voor mijn belangen opkomen, ik kon het loslaten. Dat bleef zo toen een andere advocaat van hetzelfde kantoor het dossier overnam. Ik trof dezelfde hartelijkheid, gedrevenheid en passie.

De dag van de zitting was aangebroken. Voor die tijd had de advocaat met mij de stukken en het plan van aanpak nog eens doorgenomen. Het voelde goed en voorbereid. In de rechtszaal werd ik bijgestaan door een vrouw die van haar roeping haar werk had gemaakt. Zeer gedreven, zeer goed voorbereid en ze gaf krachtig weerwoord. Ik was trots. Trots op het feit dat ik bijgestaan werd door deze advocaat.

De ervaring is dat het belangrijk is om met een advocaat in zee te gaan waarbij je het gevoel hebt dat ze er voor jou zijn. Deze advocaten heb ik gevonden bij RAAD advocaten.

Ik heb een heel aantal kantoren in Zwolle opgebeld, op zoek naar een familierechtadvocaat voor mijn scheiding. Ik kreeg vaak een advocaat aan de telefoon die ik niet prettig vond overkomen. Toen ik u belde, viel het me gelijk op dat u gewoon deed en duidelijk was. En wat ik ook wel belangrijk vond: jullie secretaresse is ook iemand met wie je normaal kunt praten. Als ik mijn advocaat bel, dan vind ik het niet fijn als ik eerst langs een secretaresse moet die uit de hoogte doet. Deze referentie wil ik wel bij jullie op de site zetten, want ik weet zeker dat dit ook belangrijk is voor andere mensen die op zoek zijn naar een advocaat.

Heeft u raad nodig? Stel uw vragen.

Bel: 038 - 423 83 48 of ga naar het contactformulier