Tips

Er zijn er genoeg, maar hoe vind je de advocaat of mediator die jij nodig hebt?

Tip 1: Kijk eerst naar de rechtsgebieden.

Heeft deze advocaat of mediator wel verstand van jouw probleem? Gaat het om zakelijke belangen? Gaat het over je inkomen? Gaat het over je partner en je kinderen?

Bij RAAD advocaten zijn we gespecialiseerd in arbeidsrecht (en ook ambtenarenrecht en onderwijsrecht), erfrecht, familierecht en mediation, insolventierecht,  jeugdstrafrecht, ondernemingsrecht, psychiatrisch patiëntenrecht, sociaal zekerheidsrecht,  strafrecht en verbintenissenrecht.

Tip 2: Kijk naar de ervaring.

Sommige advocaten en mediators hebben zich vanaf het begin van hun carrière gespecialiseerd in één rechtsgebied. Dat gebeurt de laatste jaren steeds meer. Anderen hebben eerst in de algemene praktijk ervaring opgedaan en zijn zich daarna gaan specialiseren. Dat betekent dat ze allerlei procedures hebben gevoerd en de weg weten te vinden in verschillende rechtsgebieden.

Bij RAAD advocaten hebben we jarenlange ervaring zowel in de algemene praktijk van de advocatuur als op specifieke rechtsgebieden. Ook is er veel ervaring opgedaan in andere juridische functies. In onze praktijk hebben we daar veel aan. Misschien heeft jouw probleem ook meer dan één kant. Dan is het heel handig dat we je daar op kunnen wijzen en er ook ‘raad’ mee weten.

Tip 3: Kijk naar het kantoor.

Is het groot en formeel en werken er een beetje hetzelfde soort mensen? Of is het kleiner en betrokken en werken er verschillende types met eigen expertises?

Bij RAAD advocaten vormen we met een aantal heel verschillende advocaten en secretaresses een mooi team met korte lijnen. We kennen elkaar goed en we weten precies van elkaar wie waar goed in is. Dus als we voor jouw probleem een andere invalshoek willen hebben, dan lopen we even bij elkaar naar binnen. Zo maken we gebruik van elkaars kennis, ervaring en tactiek en krijg jij het beste resultaat, zonder extra kosten voor het inwinnen van extern advies. 

Tip 4: Kijk naar de manier van communiceren.

Er zijn advocaten en mediators die lange verhalen houden en dikke stukken schrijven, maar aan het eind weet je nog niet wat ze nou eigenlijk willen zeggen. Anderen weten wat de kern van het verhaal is en kunnen helder formuleren waar het om draait.

Bij RAAD advocaten hebben we elkaar gevonden in onze resultaatgerichtheid. Die zie je in onze aanpak van jouw probleem, en ook in onze manier van communiceren. Dus geen verspilling van tijd (en geld), maar nuchter, eerlijk en to the point.

Tip 5: Bel of kom kennismaken.

Dan weet je hoe het er op kantoor aan toe gaat en of het klikt.

Bij RAAD advocaten kun je vaak direct één van de advocaten aan de lijn krijgen, als je tijdens kantooruren belt. Je kan ook via het contactformulier een terugbelverzoek doen. Zet er dan even bij waar het globaal over gaat, dan weet je zeker dat je teruggebeld wordt door de advocaat die verstand heeft van jouw probleem. Wil je graag eerst ons kantoor zien of met één van ons kennismaken voordat je met ons in zee gaat? Dan maken we daar graag even tijd voor vrij. 

Heeft u raad nodig? Stel uw vragen.

Bel: 038 - 423 83 48 of ga naar het contactformulier