• Je gaat scheiden, maar …
  … hoe ga je om met de kinderen?
  … wat wordt het financiële plaatje (kinderalimentatie, partneralimentatie)?
  … wie blijft er in de woning?
  … hoe ga je de huwelijkse voorwaarden afwikkelen?
  … wat komt er terecht van je pensioenvoorziening?
 • Je hebt samengewoond, en nu komen jullie er samen niet meer uit.
 • Je gaat minder verdienen, kan de alimentatie omlaag?
 • Je wilt stoppen met de alimentatie, want de kinderen zijn nu meerderjarig.
 • Je hebt samen met de andere ouder het gezag, maar het lukt niet om dingen te regelen.
 • Je wilt niet dat je kinderen onder toezicht worden gesteld.
 • Je bent het niet eens met de gezinsvoogd.

Robert, Tina, Petralijn, Monique en Naomi kunnen hierbij helpen. Het familierecht is voortdurend in beweging en zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als er minderjarige kinderen zijn, dan zullen ze altijd proberen om hen tot hun recht te laten komen. Dat is belangrijk voor hun verdere ontwikkeling.

Het is lang niet altijd zo dat je tegenover elkaar komt te staan en dat er een uitspraak van de rechter moet komen. Soms is dat nodig, zo is het gewoon. Maar soms is het mogelijk om er samen uit te komen. Dat kan met twee advocaten, maar ook met één mediator. Robert, Monique en Tina zijn alle drie ervaren scheidingsmediators en ook aangesloten bij de VFAS (Nederlandse Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators).

Robert:

"Ik vind het belangrijk dat de ex-partners na afloop van de mediation met elkaar door één deur kunnen. Soms kunnen ze dat aan het begin van de mediation niet. Maar we gaan toch met elkaar in gesprek. En dan zie je het groeien, het besef dat je de zaken eigenlijk alleen goed kunt regelen als je elkaar iets gunt. Dan kun je heel goede afspraken maken, bijvoorbeeld over de afkoop van alimentatie of over de woning, wanneer die wordt verkocht en wie er voorlopig in kan wonen. "

Heeft u raad nodig? Stel uw vragen.

Bel: 038 - 423 83 48 of ga naar het contactformulier