Kosten

Uurtarief

Bij RAAD advocaten Zwolle en Kampen geldt een uurtarief dat varieert tussen € 160 en € 240. Dat tarief is exclusief 5% kantoorkosten en exclusief 21% BTW.

Het tarief dat we in jouw zaak afspreken hangt af van de ervaring van de advocaat en van het soort zaak, maar ook van jouw financiële draagkracht. In sommige gevallen kunnen we dus het uurtarief matigen of misschien zelfs afspraken maken over een vaste prijs voor de hele zaak.

Je ontvangt niet pas aan het einde van de zaak een nota voor alle kosten. We houden niet van dat soort verrassingen. We versturen tussentijdse nota's en houden je op de hoogte over de kosten.

No cure no pay

Het is advocaten verboden om te werken op basis van no cure no pay. We zullen dus altijd iets in rekening moeten brengen. Het is wel mogelijk dat we aan het begin afspreken om minder te rekenen bij het niet slagen van de zaak en meer als de zaak goed afloopt.

Gefinancierde rechtsbijstand

Wanneer je inkomen en vermogen niet zo hoog zijn en wanneer je zaak zich ervoor leent, dan kunnen we misschien een toevoeging voor je aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dit werd eerder ook wel pro deo genoemd. Het betekent dat de overheid een deel van de kosten van de advocaat of de mediator betaalt en dat hoef je dan zelf niet te doen. De rechtsbijstand is niet gratis, want de Raad voor Rechtsbijstand legt in de meeste gevallen een eigen bijdrage op. Daarbij komen dan de procedurekosten.

Procedurekosten

Wanneer geprocedeerd wordt in civiele zaken, dan moet er griffierecht worden betaald aan de rechtbank. Op www.rechtspraak.nl kun je hier informatie over vinden. Daarnaast moeten er in sommige zaken ook uittreksels en akten worden opgevraagd bij de gemeente, die daarvoor ook kosten rekent.

Heeft u raad nodig? Stel uw vragen.

Bel: 038 - 423 83 48 of ga naar het contactformulier