Raad advocaten

Wanneer u gebruik maakt van de diensten van een advocaat of jurist van Raad advocaten in Zwolle dan geven wij u altijd een reële inschatting van de kosten. We realiseren ons dat het inhuren van een advocaat duur kan zijn. Maar zonder rechtshulp bij uw conflict kunnen de kosten hoger uitvallen dan noodzakelijk.

Het kan daardoor gebeuren dat uw advocaat er meer tijd aan moet besteden dan hij/zij vooraf dacht. Maar hij of zij zal u tussentijds altijd informeren over extra werk en oplopende kosten.

No cure no pay

Op grond van de Advocatenwet is het advocaten verboden te werken op basis van no cure no pay. Een advocaat zal u dus altijd iets in rekening moeten brengen, ook al slaagt de zaak niet. Wel kunt u bijvoorbeeld afspreken dat de advocaat minder rekent bij het niet slagen van de zaak en meer krijgt als de zaak goed afloopt.

Pro Deo

Een goedkope advocaat bestaat niet. Maar u komt mogelijk wel in aanmerking voor financiële steun van de overheid. Wie rechtshulp nodig heeft maar niet kan betalen, heeft recht op financiële hulp. Dat noemen we 'gesubsidieerde rechtsbijstand' of ook wel Pro Deo. Ook voor een bemiddelingstraject (mediation) bestaat de mogelijkheid van gesubsidieerde rechtshulp. Of u in aanmerking kunt komen voor gratis rechtsbijstand hangt af van uw inkomen of vermogen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de kosten van het inhuren van een jurist of advocaat? Wilt u weten of uw rechtshulp Pro Deo ('gesubsidieerde rechtsbijstand') uitgevoerd kan worden? Neem dan contact op met Raad advocaten in Zwolle. We laten u graag weten wat de mogelijkheden zijn.

Bel mij terug!

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk (binnen een werkdag) terug.