Ondernemers hebben op veel verschillende rechtsterreinen behoefte aan advies en bijstand. Denk daarbij aan arbeidsrecht, verbintenissenrecht (overeenkomsten met andere partijen), incasso's, huurrecht of bijvoorbeeld het opstellen van algemene voorwaarden.

Of als je een rechtsvorm moet kiezen als je een bedrijf start (wordt het bijvoorbeeld een BV of een eenmanszaak), dan loop je ook tegen juridische vragen aan waar je een deskundige bij nodig hebt. 

Sybe en Wim kennen de bijzondere positie van ondernemers en houden alle belangen in het oog. Natuurlijk wil je belangrijke relaties goed houden, maar geschillen moeten wel opgelost worden. Daarbij geldt meestal: hoe vlotter hoe beter. Dus het liefst geen procedures en direct naar de best mogelijke oplossing toe.

Sybe:

"Bij de verkoop van een onderneming moet je oppassen dat het overleg niet te juridisch wordt. Het mooist is als je in een overeenkomst rechttoe rechtaan kan opschrijven wat de ondernemers willen en waarom. Je ziet wel eens lange lappen tekst en talloze bijlagen, maar mijn ervaring is dat daar een lettertje verkeerd in kan staan, dat één van de partijen daarmee aan de haal kan gaan en dat vervolgens de hele deal in de gevarenzone kan komen. Dat wil je niet. Je wil samen om tafel, de bedoeling van de ondernemers op tafel en die op papier."

Heeft u raad nodig? Stel uw vragen.

Bel: 038 - 423 83 48 of ga naar het contactformulier