Rechtsgebieden

Vaak denken mensen pas aan een arbeidsrechtadvocaat bij een arbeidsconflict.

Juist aan de voorkant, bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst is het belangrijk om juridisch advies in te winnen over de inhoud van de overeenkomst. Zowel voor de werkgever als de werknemer is het belangrijk om goede afspraken te maken. Een goede arbeidsovereenkomst is de basis voor een goede arbeidsrelatie. Een goede arbeidsovereenkomst kan een hoop problemen voorkomen en wij zijn van mening dat voorkomen altijd beter is dan genezen.

Toch kunnen zich altijd situaties voordoen, waar je bij het tekenen van de arbeidsovereenkomst niet bij hebt stilgestaan. Als werknemer kun je ziek worden, je kunt een conflict krijgen over het jouw functioneren of je ontvangt je loon niet tijdig. Een werkgever kan er tegenaan lopen dat de voormalige werknemer ineens bij de grootste concurrent gaat werken, of dat de werknemer zich niet houdt aan de re-intergratieverplichtingen.

Zelfs als jij en de werkgever/werknemer het eens zijn over de wijze waarop de arbeidsrelatie gaat eindigen, is het toch belangrijk om juridisch advies in te winnen. Het beëindigen van de arbeidsovereenkomst kan vergaande gevolgen hebben. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de juiste opzegtermijnen te hanteren en het is van belang om goed naar eventuele ww-rechten te kijken.

Bij RAAD advocaten kunt je terecht voor al je vragen op het gebied van het Nederlandse arbeidsrecht. Wim en Naomi zijn onze specialisten arbeidsrecht. Wim en Naomi adviseren, onderhandelen en procederen in arbeidszaken voor zowel werknemers als werkgevers.

Wil je meer informatie over het arbeidsrecht? Klik dan op de veel gestelde vragen hieronder. Mogelijk zit je antwoord er al tussen. Uiteraard kun je ook altijd even telefonisch contact met ons opnemen. Dan kunnen we kijken of we je verder kunnen helpen.

Heeft u raad nodig? Stel uw vragen.

Bel: 038 - 423 83 48 of ga naar het contactformulier